Site coolinaria.ro

Briose cu pere si migdale


Aroma de pere a acestor briose este completata perfect de migdalele rumenite de deasupra.

Briose cu pere si migdale

Ingrediente:
  • 185 gr faina
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 gr zahar brun
  • 2 oua
  • 240 gr iaurt
  • 120 ml ulei vegetal
  • 1 para
  • Pentru topping:
  • 40 gr zahar brun
  • 50 gr migdale tocate
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestecati primele 5 ingrediente (uscate).
Intr-un bol separat, bateti ouale cu iaurt si ulei.
Combinati cele 2 amestecvri, fara sa amestecati excesiv.
Curatati para, taiati-o cubulete mici si incorporati-o in aluatul obtinut mai devreme.

Cu ajutorul unei linguri, puneti compozitia intr-o tava din silicon pentru briose.
Daca nu aveti forme de silicon, ungeti bine tava sau folositi forme de hartie.
Pentru topping, amestecati migdalele cu zaharul brun si presarati pe deasupra.
Coaceti la foc mediu in cuptorul preincalzit, pana trec testul cu scobitoarea.

Foto: Flickr


Pofta buna!