Mancare de morcov si naut
O mancare de legume consistenta, condimentata din belsug, in care puteti folosi si soia in loc de naut, sau ce alte boabe doriti.
Ingrediente:
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 6 catei de usturoi
- 2 lingurite turmeric pudra
- 2 lingurite seminte de chimen
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita pudra de chili
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingura miere lichida (miere normala bagata 10 sec la cuptorul cu microunde)
- 3 morcovi medii, feliati pe diagonala
- 800 g naut, clatit bine si scurs
- frunze de coriandru, tocate
- felii de lamaie
- iaurt
- paine prajita
Mod de preparare:
Incingeti uleiul de masline.
Caliti ceapa si usturoiul 6 min.
Adaugati chimenul, turmericul, scortisoara, mierea, piperul si morcovii.
Adaugati apa cat sa acopere morcovii.
Acoperiti si fierbeti 15 min.
Adaugati nautul si putina apa, daca a scazut prea mult si tineti pe foc 5-10 min.
Decorati cu coriandru, felii de lamaie.
Serviti cu iaurt si paine prajita.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!