Site coolinaria.ro

Chiftelute in sos de iaurt


Aceasta reteta bulgareasca de chiftelute cu iaurt are influente turcesti. Se servesc cu pilaf si salata.

Chiftelute in sos de iaurt

Ingrediente:
  • 500 g carne tocata de vita
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 ou batut
  • 4 linguri firimituri de paine
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 400 ml supa de vita
  • 2 linguri orez cu bob lung
  • 150 ml iaurt amestecat cu 2 galbenusuri
Mod de preparare:
Amestecati primele 6 ingrediente intr-un castron si framantati bine.
Impartiti in 20 de chiftelute.



Aduceti supa la fierbere.
Reduceti focul, adaugati chiftelutele, acoperiti si fierbeti 15 min.
Adaugati orezul si fierbeti inca 20 min.
Scoateti chiftelutele si pastrati-le calde.
Reduceti focul supei la minim si adaugati treptat amestecul de iaurt si oua.
Amestecati constant pana cand sosul se ingroasa, dar nu lasati sa fiarba.
Turnati sosul peste chiftelute si serviti imediat.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!