In aceasta reteta traditionala din America Latina, pentru a da culoare orezului se foloseste sofran, dar il puteti inlocui cu putin colorant alimentar galben.
Asezonati puiul cu sare si piper.
Puneti ulei de masline, cat sa acopere fundul tigaii.
Sotati puiul pana se rumeneste, apoi puneti-l deoparte si tineti-l cald.
Caliti usturoiul pana se rumeneste.
Adaugati ceapa, ardei gras, rosii si boia si sotati pana cand legumele devin fragede.
Transferati ingredientele intr-o oala.
Adaugati patrunjelul, supa de pui si sofranul si dati in clocot.
Adaugati orezul si amestecati bine. Lasati la foc mic pana cand orezul este fiert si lichidul este absorbit complet.
Adaugati puiul si acoperiti-l cu orez.
Asteptati 2-3 min pana cand se incalzeste puiul.
Presarati mazare pe deasupra orezului.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!