Site coolinaria.ro

Sos Thermidor


Sosul folosit in mod traditional pentru homarul Thermidor se poate la fel de bine servi cu legume sau paste.

Sos Thermidor

Ingrediente:
  • 50 g unt
  • 2 linguri ceapa, tocata marunt
  • 3 linguri tarhon tocat
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 275 ml lapte integral
  • 60 ml sherry sec
  • 25 g faina
  • sare
  • boia de ardei
  • praf de mustar
  • 5 linguri parmezan ras
  • piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul.
Topiti jumatate din unt si caliti ceapa.
Adaugati faina, amestecati si treptat adaugati laptele.
Adaugati patrunjel si tarhon.
Adaugati sherry si restul condimentelor, dupa gust.
Adaugati untul ramas si jumatate din branza.
Amestecati bine si turnati compozitia intr-o tava pt copt, unsa.
Presarati branza ramasa si rumeniti in cuptor.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!