Site coolinaria.ro

Friptura de fazan


Fazan marinat in cidru, condimentat si gatit la cuptor.

Friptura de fazan

Ingrediente:
  • 1-2 fazani, in functie de marime
  • Pentru marinata:
  • Cidru sec, suficient sa acopere carnea
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire de rozmarin, taiate in jumatate
  • 1 capatana de usturoi, zdrobit
  • Piper macinat
  • Pentru umplutura:
  • Firimituri de paine
  • Sherry
  • Pentru crusta:
  • Ulei de floarea soarelui
  • Condimente
  • Unt
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele pentru marinata si tineti fazanul la marinat peste noapte.
Scoateti de la marinat si uscati bine.
Intre timp, lasati la inmuiat firimiturile de paine in sherry 20 min.
Intr-o tava, turnati putin ulei, bagati la cuptor si preincalziti la 200 grade Celsius.
Scurgeti firimiturile bine si umpleti fazanul.
Condimentati carnea si ungeti-o cu unt.
Puneti in tava cu pieptul in jos si gatiti 15 min, dupa care intoarceti.
Dupa inca 15 min puteti aseza un suport in tava pentru a scurge excesul de grasime.
Tineti la cuptor pana cand carnea se fragezeste bine.
Lasati 10 min la loc cald inainte de a taia.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!