Site coolinaria.ro

Piure cu praz


Mancare traditionala irlandeza cu numele de Colcannon, acest piure de cartofi este amestecat cu varza si praz, tocate marunt.
Se serveste de Halloween.

Piure cu praz

Ingrediente:
  • 8 cartofi mari, curatati
  • 450 g varza creata, tocata marunt
  • Supa de legume
  • 2 buc praz, tocat marunt
  • 280 ml lapte gras
  • 30 g unt
  • Condimente
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii.
Cand incep cartofii sa dea in clocot, separat, puneti pe foc varza impreuna cu supa de legume si fierbeti la foc mic pana se inmoaie.
Intre timp, fierbeti la foc mic prazul in lapte.
Scurgeti si zdrobiti cartofii, adaugati prazul cu laptele si untul.
Adaugati varza cu supa de legume si amestecati foarte bine.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!