Site coolinaria.ro

Iepure cu sos de alune


Reteta din Chile pentru tocanita de iepure, servita cu orez si salata.

Iepure cu sos de alune

Ingrediente:
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • 1,1 – 1,2 kg carne de iepure, cu oase
  • 2 cepe mari, tocate marunt
  • Catei de usturoi intregi
  • 115 g alune prajite, macinate
  • Condimente
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 425 ml supa de pui fierbinte
  • 280 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie , adaugati imediat boia si bucatile de iepure.
Caliti usor, apoi scoateti si pastrati calde.
Adaugati ceapa si usturoiul si caliti pana ceapa se inmoaie.
Adaugati carnea peste ceapa si usturoi si completati cu restul ingredientelor.
Amestecati bine, acoperiti si gatiti la foc mic pana carnea se fragezeste – in jur de 1.30 ore.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!