Site coolinaria.ro

Sparanghel cu pesto balsamic


Puteti inlocui parmezanul cu alta branza preferata, de exemplu, cascaval.
Daca va ramane sos, il puteti folosi cu incredere pentru creveti sau crutoane.

Sparanghel cu pesto balsamic

Ingrediente:
  • 1 legatura sparanghel
  • 1 1/2 linguri pesto de busuioc
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • sare si piper, dupa gust
  • parmezan ras (optional)
  • fulgi de ardei iute (optional)
Mod de preparare:
Spalati sparanghelul si curatati capetele lemnoase (le puteti rupe).
Gatiti la aburi pana se inmoaie atat cat doriti. Retineti ca sparanghelul se face repede si continua sa se patrunda inca putin dupa ce-l luati de pe foc daca nu-l puneti in baie de gheata. Baia de gheata ii da si o culoare verde mai vie.

Cat se gateste sparanghelul, preparati dressingul intr-un castron mic sau intr-un borcan cu capac.
Amestecati pesto cu otet si ulei si fie bateti cu telul, fie agitati borcanul pana se amesteca bine.
Adaugati sare si piper dupa gust si mai adaugati eventual pesto, otet sau ulei, dupa cum va place.

Cand e gata sparanghelul, scurgeti-l bine de apa si tamponati-l cu prosoape de hartie. Va adera mai bine dressingul.
Puneti pe un platou si stropiti cu dressingul.
Daca doriti, presarati parmezan ras si fulgi de ardei iute.

Foto: Flickr


Pofta buna!