Site coolinaria.ro

Pulpe de pui cu sos de rosii si ghimbir


O reteta din bucataria fusion, ideala de servit alaturi de cartofi copti sau orez.

Pulpe de pui cu sos de rosii si ghimbir

Ingrediente:
  • 1 lingura ulei
  • 2 pulpe de pui, cu greutatea de 475 g fiecare
  • Sare si piper
  • 1 capatana de usturoi, tocat marunt
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 4 ardei iuti, tocati marunt
  • 2 conserve de rosii tocate
  • 2 lingurite zahar
  • frunze de coriandru
Mod de preparare:
Incingeti uleiul.
Adaugati puiul (partea cu piele in jos) si rumeniti.
Intoarceti, asezonati si rumeniti si cealalta parte.
Scurgeti putin din uleiul din tigaie.
Adaugati usturoiul, ghimbirul si ardeii iuti si prajiti pana cand usturoiul este auriu.
Apoi adaugati rosiile si zaharul si gatiti la foc mare 10 min.
Reduceti focul, adaugati puiul si gatiti, cu capac, 20-30 min pana se fragezeste.
Adaugati coriandru inainte de a servi.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!