Site coolinaria.ro

Curry de ton


O reteta indiana picanta, ideala pentru zilele de post cu dezlegare la peste.

Curry de ton

Ingrediente:
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 ceapa medie, taiata felii
  • 1 ardei gras, tocat marunt
  • 3 capatani de usturoi , zdrobit
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita chili pudra
  • Pasta de chili, dupa gust
  • 400 g rosii la conserva tocate
  • 2 cartofi mari, curatati si taiati cubulete
  • 300 ml supa de peste
  • 4 fileuri de ton
Mod de preparare:
Incingeti ulei intr-o tigaie adanca si prajiti semintele de chimen 2 min.
Adaugati ceapa, ardeiul gras, usturoiul si frunzele de dafin si caliti pana incepe ceapa sa se rumeneasca.
Adaugati sarea, chimenul macinat, coriandrul si pudra de chili si gatiti inca 3 min.
Adaugati pasta de chili si mai gatiti inca 1 min.

Adaugati rosiile, supa de peste si cartofii.
Aduceti la fierbere, reduceti focul si fierbeti cca 15 min.
Intre timp, incingeti putin ulei si prajiti pestele cate 2 min pe fiecare parte.
Adaugati tonul peste curry, acoperiti si fierbeti 5 min sau pana cand pestele devine fraged.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!