Site coolinaria.ro

Placintele din cartofi cu branza


Ca fel principal sau garnitura, aceasta mancare din Ecuador poate fi preparata si amestecand branza cu piureul de cartofi, in loc sa se foloseasca pe post de umplutura.

Placintele din cartofi cu branza

Ingrediente:
  • 900 g cartofi, curatati si taiati felii
  • Sare
  • 60 g unt
  • 2 cepe medii, tocate marunt
  • 225 g branza Cheddar
  • Malai
  • Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii in apa cu sare pana devin moi.
Scurgeti si pasati.
Topiti untul si caliti ceapa in el.
Adaugati ceapa peste cartofi si amestecati bine.
Folositi cartofii pasati pentru a face 12 mingi de dimensiunea celor de ping pong.
Impartiti branza in 12 buc si umpleti fiecare minge cu cate o bucata de branza.
Folositi palmele pentru a face aluatul plat, cam 2,5 cm grosime.
Dati prin malai si tineti la frigider 15 min.
Incingeti ulei si prajiti pe ambele parti pana se rumenesc.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!