Site coolinaria.ro

Pui Can-Can


Clasica reteta de pui la cuptor montat pe o cutie de bere isi datoreaza succesul cutiei, si nu berii.
Asadar, putem folosi orice conserva ca suport si o umplem cu apa si condimentele preferate.

Pui Can-Can

Ingrediente:
  • 1 pui mare de 2 kg
  • 1 lamaie taiata in 4
  • 1 lime taiat in 4
  • 1 capatana mica de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri unt la temperatura camerei
  • Ierburi la alegere
  • 1 lingurita piper negru boabe (zdrobite)
  • Sare
  • 1 lingurita boia iute
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Adaugati piperul zdrobit si usturoiul peste untul caldut, amestecati bine si adaugati putina sare.
Folositi o conserva in care sa puneti ierburile, feliile de lamaie, lime si apa rece.



Asezati puiul deasupra conservei.
Cu degetele, faceti buzunarase, separand pielea de piept, in care sa puneti amestecul de unt.
Faceti o palarie din folie de aluminiu, pentru a nu arde puiul in cuptor.
Tineti la cuptor 1 ora si 30 min, inlaturand folia de aluminiu spre finalul timpului de gatit.
Lasati sa se aseze 15 min inainte de servire.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!