Acest mousse de ciocolata se serveste cu piscoturi clasice "limba de pisica". Este fin, cremos si trebuie neaparat incercat!
Bateti frisca pana devine foarte fina si dati la frigider.
Puneti untul impreuna cu ciocolata si cafeaua la bain-marie, la foc mic, amestecand frecvent pana devine un continut fin.
Luati de pe foc si lasati sa ajunga la o temperatura de 37 grade Celsius.
Puteti testa temperatura punand putina spuma pe buza de jos. Ar trebui sa o simtiti putin calduta. Daca se raceste prea mult, reincalziti la bain-marie.
Bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul si bateti pana se topeste.
Cand ciocolata a atins temperatura dorita, adaugati galbenusurile si o treime din frisca.
Adaugati jumatate din albusuri si amestecati usor, apoi adaugati restul de albusurile si restul de frisca.
Dati la frigider cel putin 8 ore inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!