Site coolinaria.ro

Dovleac umplut cu mere, carnati si branza


Dovleacul scobit este recipientul perfect pentru o mancare satioasa in sezonul rece.

Dovleac umplut cu mere, carnati si branza

Ingrediente:
  • 1 dovleac turcesc de marime medie
  • 170 g carnati de porc
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 mar mediu, decojit si tocat
  • 1 lingurita faina
  • 1 ou, batut usor
  • 60 g smantana
  • 100 g branza cheddar taiata cubulete
Mod de preparare:
Taiati dovleacul in 2 si inlaturati semintele.
Ungeti o tava de copt si asezati dovleacul cu partea taiata pe tava, acoperiti si dati la cuptor 25-30 min, la 175 grade Celsius.
Tocati si prajiti carnatii impreuna cu ceapa, la foc mediu, pana se rumenesc.
Adaugati merele, amestecati frecvent timp de 3 min.
Scurgeti excesul de ulei.
Separat, amestecati faina cu oul si smantana, pana devine o compozitie fina.
Adaugati peste carnati.
Intoarceti dovleacul, presarati sare in interior si adaugati umplutura.
Acoperiti si dati la cuptor 15-20 min.
La final, presarati cascaval si dati la cuptor pt a se topi.

Foto: Flickr


Pofta buna!