Site coolinaria.ro

Pui cremos


Un nou mod de a prepara carnea de pui dupa o reteta georgiana cu unt, nuci si condimente din belsug.

Pui cremos

Ingrediente:
  • 1 kg carne de pui dezosata, taiata in bucati
  • 60 gr unt topit
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita sare
  • 1 ceapa tocata
  • 6 cuisoare
  • 2 linguri patrunjel tocat fin
  • 2 linguri miez de nuca, macinat
  • 120 ml otet din vin alb
Mod de preparare:
Incingeti untul intr-o tigaie adanca, adaugati piper proaspat macinat si apoi bucatile de pui.
Prajiti aprox 10 minute sau pana se rumeneste puiul.
Scoateti carnea din tigaie si lasati-o deoparte.
In aceeasi tigaie, sotati ceapa pana se inmoaie.
Puneti puiul la loc in tigaie impreuna cu condimentele, sarea, nucile si otetul.
Amestecati bine, acoperiti si lasati sa se inabuse 20-30 minute.
Adaugati apa fierbinte daca e nevoie.
Adaugati patrunjelul tocat si serviti cu garnitura de legume.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!