Pui cremos
Un nou mod de a prepara carnea de pui dupa o reteta georgiana cu unt, nuci si condimente din belsug.
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui dezosata, taiata in bucati
- 60 gr unt topit
- piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita ghimbir pudra
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita sare
- 1 ceapa tocata
- 6 cuisoare
- 2 linguri patrunjel tocat fin
- 2 linguri miez de nuca, macinat
- 120 ml otet din vin alb
Mod de preparare:
Incingeti untul intr-o tigaie adanca, adaugati piper proaspat macinat si apoi bucatile de pui.
Prajiti aprox 10 minute sau pana se rumeneste puiul.
Scoateti carnea din tigaie si lasati-o deoparte.
In aceeasi tigaie, sotati ceapa pana se inmoaie.
Puneti puiul la loc in tigaie impreuna cu condimentele, sarea, nucile si otetul.
Amestecati bine, acoperiti si lasati sa se inabuse 20-30 minute.
Adaugati apa fierbinte daca e nevoie.
Adaugati patrunjelul tocat si serviti cu garnitura de legume.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!