Site coolinaria.ro

Lipie cu dovleac si branza


O cina rapida, inedita si, desi fara carne, destul de satioasa.

Lipie cu dovleac si branza

Ingrediente:
  • 1 dovleac turcesc
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 6 lipii
  • 125 gr ricotta
  • 1 lingurita boia de ardei (optional)
  • 1 lingura frunze de cimbru proaspat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Curatati si taiati dovleacul in cubulete mici (1-1,5 cm).
Feliati ceapa in inele subtiri.
Puneti dovleacul si ceapa intr-un castron, stropiti cu ulei, asezonati cu sare si piper si amestecati.
Puneti amestecul intr-o tava de copt si dati la cuptor 20 de minute.
Puneti ingredientele la loc in castron.
Cu o lingura, asezati amestecul copt pe lipii.
Amestecati ricotta cu boia de ardei (daca vreti sa folositi) si puneti mici gramajoare pe lipie, de jur imprejur.
Presarati cimbrul tocat.
Dati lipiile la cuptor si coaceti 5-10 minute sau pana ce lipia incepe sa se rumeneasca si branza se topeste.

Foto: Flickr


Pofta buna!