Site coolinaria.ro

Pui mediteranean


O reteta delicioasa cu piept de pui, condimentat din belsug pentru un plus de savoare.

Pui mediteranean

Ingrediente:
  • 4 linguri ulei de masline
  • 60 gr faina
  • 1,5 kg piept de pui dezosat
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 240 ml supa de pui
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 10 masline kalamata, fara samburi, taiate in 2
  • 150 gr rosii cherry tocate (sau o conserva cu tot cu zeama)
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 2 linguri busuioc uscat
Mod de preparare:
Ingcingeti intr-o tigaie adanca, la foc mediu spre tare, 2 linguri de ulei de masline.
Puneti faina intr-o farfurie intinsa, asezonati puiul cu sare, piper si boia, dupa care treceti bucatile de pui prin faina si puneti-le in tigaie.
Prajiti 5-6 minute pe fiecare parte.
Cand s-a facut puiul, scoateti-l din tigaie si acoperiti-l cu folie.

Mai puneti 2 linguri de ulei de masline in tigaie.
Adaugati ceapa, usturoiul si cimbrul, cu sare si piper dupa gust.
Lasati pe foc 4 minute, amestecand des.
Adaugati supa de pui, maslinele si rosiile.
Aduceti la fierbere 2-3 minute.
Adaugati puiul la loc in tigaie.
Puneti patrunjelul si busuiocul si amestecati.

Foto: Flickr


Pofta buna!