Site coolinaria.ro

Cartofi cu bacon si ierburi


O garnitura delicioasa care poate servi si drept fel de mancare principal, in functie de cantitate si preferinte.

Cartofi cu bacon si ierburi

Ingrediente:
  • 750 g cartofi rosii mici, spalati si taiati cubulete de 1 cm
  • 4 lingurite ierburi aromatice (patrunjel, tarhon, maghiran)
  • 100 g firimituri de paine
  • 125 g bacon afumat, tocat marunt
  • 3 lingurite ulei
  • 1 albus, batut usor
Mod de preparare:
Puneti cartofii la fiert in apa rece cu sare.
Aduceti la fierbere si tineti pe foc pana cand cartofii sunt aproape fierti.
Scurgeti si lasati sa se usuce.
Amestecati ierburile cu firimiturile de paine si asezonati cu sare si piper.
Acoperiti cartofii cu amestecul de ierburi.
Incingeti o tigaie si caliti bacon-ul 3-4 min, pana devine auriu si crocant.
Lasati bacon-ul la scurs pe un servetel de bucatarie.
Puneti tigaia la foc mare, adaugati uleiul si prajiti cartofii pana devin aurii pe toate partile.
Adaugati bacon-ul, amestecati si serviti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!