Site coolinaria.ro

Tarta cu unt de arahide


Un desert sofisticat, fara coacere, potrivit pentru mese festive in orice sezon.

Tarta cu unt de arahide

Ingrediente:
  • Crusta:
  • 10 biscuiti graham, maruntiti
  • Umplutura:
  • 85 g unt nesarat, topit
  • 90 g ciocolata cu lapte, extra pentru decorat
  • 400 g smantana
  • 260 g unt de arahide
  • 120 g crema de branza
  • 80 ml lapte condensat indulcit
Mod de preparare:
Maruntiti biscuitii pana se formeaza firimituri fine.
Adaugati untul si omogenizati foarte bine.
Asezati compozitia pe fundul si marginile unei tavi cu fund detasabil.
Dati la frigider pana cand faceti umplutura.
Umpleti un castron mare cu apa si gheata.
Tocati marunt ciocolata.
Puneti 115 g smantana la foc mediu si aduceti la fierbere.
Turnati peste ciocolata tocata si lasati sa se aseze 5 min, dupa care amestecati.
Asezati compozitia la baie de gheata pana se raceste complet, amestecand constant.
Odata racita, scoateti din gheata si bateti pana devine de o consistenta care sa nu isi schimbe forma (nu bateti prea mult).
Turnati peste crusta din tava si dati la frigider.
Amestecati cu mixerul untul de arahide, crema de branza si laptele condensat pana se formeaza o compozitie fina.
Bateti 175 g smantana pana se formeaza varfuri moi.
Adaugati frisca astfel obtinuta peste compozitia cu unt de arahide si amestecati.
Turnati compozitia in tava si dati la frigider 2 ore sau peste noapte.
Scoateti tarta de la frigider cu 10 min inainte de servire.
Bateti smantana ramasa pentru a face frisca si decorati tarta cu ea.
Decorati cu ciocolata rasa.



Foto: Flickr


Pofta buna!