Pentru ocazii speciale, incercati aceasta reteta de briose cu fistic si nu veti da gres!
Incalziti cuptorul la 160 C si puneti hartiute de briose intr-o tava de copt (sau folositi o tava din silicon).
Puneti 85 grame fistic intr-un robot de bucatarie cu 70 gr zahar si macinati fin.
Puneti intr-un bol mare cu restul de zahar, untul moale, ouale, faina si laptele si mixati pana devine omogen.
Umpleti formele pentru briose si coaceti pe raftul de jos al cuptorului aprox 22-25 minute, pana trec testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca pe un gratar.
Pentru glazura, topiti zaharul pudra in suficienta apa cat sa fie foarte groasa compozitia, dar sa se poata modela. Adaugati cate o lingura de apa odata.
Incorporati colorant cat sa capete o culoare verde deschis placuta.
Daca briosele se umfla mult este marginea formei, retusati cu un cutit sau scobiti in mijloc cu o lingurita.
Puneti glazura din belsug pe fiecare briosa si nivelati.
Tocati fisticul ramas si presarati pe deasupra.
Foto: Flickr
Pofta buna!