Site coolinaria.ro

Prajitura rasturnata cu banane


Prajiturile rasturnate se pot prepara si cu... felii de banana! Rezulta un desert aromat si delicios, potrivit pentru orice sezon.

Prajitura rasturnata cu banane

Ingrediente:
  • 225 gr unt moale
  • 100 gr zahar brun
  • 3 banane coapte, dar tari, feliate
  • 175 gr zahar tos
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 240 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 240 ml lapte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si ungeti o forma de copt rotunda de 20 cm.
Topiti jumatate din cantitatea de unt cu zaharul brun, amestecand incontinuu pana se incorporeaza si devine caramel lichid.
Turnati caramelul in forma de copt, distribuindu-l uniform pe fundul tavii si pe pereti.
Aranjati feliile de banana peste amestecul de caramel.
Cu paleta montata pe mixer, amestecati untul ramas cu zaharul alb pana devine pufos si usor.
Adaugati vanilia si ouale si bateti pana se omogenizeaza fin.

In alt vas, cerneti faina impreuna cu praful de copt si sarea.
Adaugati alternativ ingredientele uscate si laptele in amestecul de unt.
Turnati aluatul cu grija peste stratul de banane, distribuindu-l uniform.
Coaceti 50-60 minute pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.
Lasati prajitura sa se raceasca putin ca sa se aseze cat de cat caramelul, dar incercati sa rasturnati pe platou cat e calda inca.

Foto: Flickr


Pofta buna!