Site coolinaria.ro

Piroste din Maramures


Reteta face parte din programul de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya si Kotanyi.
Aceasta reteta traditionala a fost oferita si preparata de Complex Lostrita, din Blidari, Maramures.

Piroste din Maramures

Ingrediente:
  • 500 g faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cana apa
  • 200 g branza de burduf
  • Pentru servire :
  • 1 ceapa
  • 100 g slanina
Mod de preparare:
Intr-un bol se toarna faina, se adauga apa si sare, iar apoi se amesteca si se framanta compozitia pana se obtine o coca groasa.
Aluatul obtinut se imparte in 4 bucati egale, iar fiecare bucata se intinde pana se obtine o foaie subtire.
Foaia astfel obtinuta se imparte in 4 bucati, iar pe fiecare bucata de aluat se adauga cate o lingurita de branza; apoi se impaturesc bucatile de aluat, iar marginile se incrusteaza.
Se pun la fiert in apa cu sare.

Separat se pune slanina la calit intr-o tigaie cu ulei, dupa care se adauga ceapa taiata marunt si se lasa pe foc pana devine aurie.
Dupa ce s-au fiert pirostele, se adauga peste acestea slanina calita si ceapa, iar la sfarsit se razuieste cascaval deasupra.


Pofta buna!