Site coolinaria.ro

Tocanita de peste


Specialitate albaneza servita pe pat de paste sau orez. Codul si somnul sunt alegerile ideale pentru acest preparat, dar se poate folosi la fel de bine si crap.

Tocanita de peste

Ingrediente:
  • 45 ml ulei de masline
  • 1 ceapa medie, feliata subtire
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 600 ml supa de legume sau apa
  • 125 ml vin alb sec
  • 6 cartofi medii, feliati subtire
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita sare
  • Un praf piper
  • Un praf busuioc
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 750 g peste alb, taiat in buc de cate 4 cm
  • 300 ml iaurt amestecat cu un ou batut
  • 2 linguri patrunjel, tocat marunt
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si caliti ceapa si usturoiul pana se inmoaie.
Adaugati pasta de tomate, apoi supa de legume, vinul, cartofii, foile de dafin, condimentele, usturoiul si boia.
Gatiti acoperit, la foc mediu, 10 min.
Adaugati pestele si gatiti inca 15 min, pana se fragezesc cartofii.
Adaugati patrunjelul si iaurtul, lasati sa se incalzeasca, dar nu fierbeti.


Pofta buna!