Site coolinaria.ro

Sufleu de ceapa cu branza


Reteta de sufleu este cu ceapa caramelizata si branza Cheddar si se poate servi ca aperitiv sau fel principal alaturi de o salata verde si felii de paine prajita.

Sufleu de ceapa cu branza

Ingrediente:
  • 1 ceapa mare, taiata felii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 225 ml lapte
  • 4 oua, separate
  • 175 g branza cheddar, rasa
  • Sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti usor 6 vase ramekin cu dimensiunile: 8 cm diametru x 4 cm inaltime.
Tapetati formele cu hartie de copt.

Caliti usor ceapa 10 min, adaugati zaharul si mariti focul pentru a carameliza ceapa, apoi lasati deoparte.
Topiti untul, adaugati faina pentru a forma o pasta fina si gatiti 1 min.
Treptat, adaugati laptele, aduceti la fierbere, apoi reduceti focul si mai fierbeti cateva minute.
Bateti galbenusurile, unul cate unul, adaugati 100 g branza, mustar, sare si piper.
Albusurile se bat separat, pana se intaresc, apoi se adauga peste galbenusurile batute cu branza.
Impartiti ceapa caramelizata in vasele ramekin si adaugati compozitia peste ea.
Dati la cuptor 20 min.
Lasati sa se raceasca, dupa care scoateti din vase.
Asezati sufleurile obtinute pe o foaie de copt si presarati branza ramasa pe deasupra.
Coaceti 15 min, pana se rumenesc.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!