Site coolinaria.ro

Cocurei din Maramures


Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.

Reteta traditionala din Maramures ”Cocurei” a fost oferita de Complex Lostrita, din Blidari, judetul Maramures si a fost preparata de Dan Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu.

Cocurei din Maramures

Ingrediente:
  • 500 g faina de malai
  • 1 lingura faina alba
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 500 ml lapte batut
Mod de preparare:
Malaiul se pune intr-un bol, dupa care se adauga restul ingredientelor.
Se amesteca pana se obtine o coca groasa.
Se unge tigaia cu ulei apoi se ia cate o lingura de compozitie si se pune la prajit.


Pofta buna!