Site coolinaria.ro

Somon in sos de vin alb


Pentru sos folositi un vin alb care va place sa-l beti, ca sa puteti servi alaturi de somon un pahar din ce va ramane.
Daca va place, puteti sota putin usturoi si ceapa in unt inainte de a adauga vinul.

Somon in sos de vin alb

Ingrediente:
  • 2 linguri unt nesarat
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml smantana
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 2 fileuri de somon, la cuptor, prajite sau la aburi (dupa gust)
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, topiti untul la foc mic spre mediu.
Adaugati vinul alb, mariti flacara si aduceti la fierbere.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba incet pana se reduce la jumatate.
Adaugati smantana si patrunjelul si aduceti din nou la fierbere.
Asezonati cu sare si piper negru proaspat macinat.
Acoperiti si pastrati sosul cald cat gatiti somonul dupa metoda preferata.

Transferati somonul gatit pe farfurie cu o garnitura la alegere si turnati sos din belsug peste somon.
Serviti imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!