Aspic de gazpacho
Gazpacho este o supa spaniola rece, servita cu precadere vara. O varianta interesanta a acestei retete este transformarea ei in aspic.
Ingrediente:
- 200 gr rosii tocate
- 60 gr castraveti, curatati si taiati cubulete
- 45 gr ardei gras verde, taiat cubulete
- 2 linguri ardei gras rosu sau galben, taiat cubulete
- 2 linguri ceapa verde, taiata subtire
- 2 linguri otet din vin
- 1/4 lingurita piper negru
- 1/8 lingurita pudra de usturoi
- 360 ml suc de rosii
- 1 plic gelatina
Mod de preparare:
Combinati rosiile, castravetii, ardeiul gras, ceapa, otetul, piperul si pudra de usturoi intr-un castron mediu.
Aduceti sucul de rosii la fierbere, dupa care amestecati in el gelatina si mai lasati 2 minute pana se dizolva complet.
Dati la rece 1 ora sau pana se ingroasa putin (consistenta albusurilor nebatute).
Incorporati amestecul de legume si impartiti compozitia in 4 forme ramekin.
Dati la rece 3-4 ore sau pana se incheaga de tot.
Foto: Flickr
Pofta buna!