Site coolinaria.ro

Briose Martisor


Reteta de briose cu coacaze rosii si crema de ciocolata alba.

Briose Martisor

Ingrediente:
  • Ingrediente uscate:
  • 150 gr faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 40 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 gr ciocolata alba rasa
  • Ingrediente umede:
  • 50 gr unt topit si apoi racit la temperatura camerei
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • Pentru topping:
  • 60 gr ciocolata alba maruntita
  • 40 gr unt
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • coacaze rosii
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Cerneti faina cu praful de copt.
Adaugati sarea, zaharul si ciocolata alba rasa.
Bateti usor oul si adaugati untul si laptele.
Combinati cele doua amestecuri si umpleti formele de briose pana aproape de margine.
Inserati cateva coacaze rosii in fiecare briosa si dati formele la cuptor.
Coaceti 15 minute si lasati sa se raceasca.

Pentru topping:
Topiti ciocolata impreuna cu untul la baie de aburi.
Adaugati ghimbirul ras si bateti pana devine o compozitie fina si omogena.
Ungeti cu crema obtinuta fiecare briosa si decorati cu coacaze rosii.

Topping alternativ: frisca (asa cum e in imagine).

Foto: Flickr


Pofta buna!