Paine cu bere si bacon
Painea de casa poate fi facuta cu nenumarate arome, dupa gustul fiecaruia.
Incercati si aceasta reteta de paine cu bere, asezonata din belsug cu bacon, arpagic si usturoi!
Ingrediente:
- 130 gr faina alba
- 250 gr faina de grau integrala
- 1 lingura praf de copt
- 3/4 lingurita sare
- 2 catei de usturoi tocati
- 60 gr unt topit
- 25 gr arpagic tocat (sau ceapa verde)
- 150 gr bacon gatit, tocat
- 350 ml bere
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Amestecati cele 2 tipuri de faina cu praful de copt, sarea, arpagicul, usturoiul si bucatile de bacon prajite.
Turnati incet in compozitie berea, pe masura ce amestecati, pana devine un aluat omogen.
Turnati aluatul intr-o forma de cozonac si nivelati.
Turnati deasupra untul topit.
Coaceti 45 minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!