Site coolinaria.ro

Cereale cu cocos si sirop de artar


Pentru acest mic dejun sanatos si hranitor, daca nu aveti la indemana ulei de cocos sau sirop de artar, le puteti inlocui fara probleme cu ulei de masline, respectiv miere.

Cereale cu cocos si sirop de artar

Ingrediente:
  • 275 gr fulgi de ovaz
  • 170 gr migdale crude
  • 20 gr fulgi de cocos neindulciti
  • 40 gr nuca de cocos rasa
  • 80 ml ulei de cocos (topit)
  • 60 ml sirop de artar
  • 25 gr zahar brun
  • 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-un castron mare, amestecati fulgii de ovaz, migdalele, ambele feluri de nuca de cocos, uleiul si siropul de artar.
Cand se combina suficient de bine, adaugati zaharul brun si continuati sa amestecati.
Asezonati cu sare si presarati mixul de cereale intr-un strat uniform intr-o tava de copt mare.
Coaceti 25-30 de minute, amestecand cerealele la fiecare 10 minute.
Lasati cerealele sa se raceasca si mutati-le intr-un container etans.
Rezista pana la 2 saptamani.

Foto: Flickr


Pofta buna!