Site coolinaria.ro

Cotlet de porc cu mango


O friptura delicioasa, gata in 30 de minute si intr-o combinatie care sigur va va incanta.

Cotlet de porc cu mango

Ingrediente:
  • 4 cotlete de porc fara os (aprox. 700 gr)
  • 2-3 lingurite boia ungureasca
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 mango mare (450 gr), curatat si taiat cubulete
  • 1/2 ceapa rosie, feliata subtire
  • 1 ardei gras verde, feliat
  • cuscus
  • 4 gr patrunjel
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius.
Amestecati boia cu jumatatea din cantitatea de sare si piper.
Tamponati bucatile de carne cu un prosop de hartie si presarati amestecul de condimente pe ambele parti.
Incingeti uleiul intr-o tava de cuptor (sau tigaie mare rezistenta la cuptor) la foc mediu spre tare.
Rumeniti cotletele pe ambele parti, aprox. 6 minute, si puneti-le deoparte.
Adaugati in tigaie mango, ceapa, ardei gras si sarea si piperul ramase.
Gatiti, amestecand des, pana se inmoaie, aprox 5 minute.
Puneti bucatile de friptura peste amestecul de mango si dati la cuptor pana ce carnea nu mai este roz in mijloc, 8-10 minute.
Serviti pe pat de cuscus fiert si presarati patrunjel tocat.

Foto: Flickr


Pofta buna!