Site coolinaria.ro

Mini briose Pina Colada


Surprizele pe care le ascund briosele sunt cea mai mare desfatare.
Gatiti mici briose cu cocos si ananas si dati-le o aroma deosebita de cocktail.

Mini briose Pina Colada

Ingrediente:
  • Pentru 24-36 mini-briose:
  • 125 gr faina
  • 70 gr fulgi de ovaz
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 60 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 230 gr smantana degresata
  • 1 lingurita rom (sau esenta de rom)
  • 230 gr ananas, bucatele mici, bine scurs
  • 50 gr fulgi de cocos
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Preparati aluatul astfel:
Amestecati fulgii de ovaz, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un castron suficient de mare.
In alt castron, bateti restul ingredientelor (umede).
Incorporati amestecul de ingrediente uscate in cele umede.
Amestecati bine.

Turnati aluatul intr-o tava de mini-briose unsa in prealabil, sau folositi forme de silicon, care nu necesita ungere.
Coaceti 18-23 minute.
Lasati briosele sa se raceasca de tot pe un gratar.

Foto: Flickr


Pofta buna!