Site coolinaria.ro

Ananas la cuptor


Ananasul este delicios oricum l-ati servi: crud, in compot, in prajituri... Data viitoare incercati si ananas rumenit in cuptor!

Ananas la cuptor

Ingrediente:
  • 1 ananas mediu
  • 3 linguri unt
  • 100 gr zahar brun
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura rom brun (sau mai mult)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200-205 grade Celsius, cu gratarul pus cat mai sus (in treimea superioara).
Intr-o tava de cuptor de aprox. 20 x 20 cm puneti bucatele de unt si lasati se sa topeasca (aprox. 5 minute).

Intr-un castronel, amestecati zaharul brun cu mierea, scortisoara si rom, dupa gust.
Curatati si feliati ananasul in bucatele mici.
Asezati bucatile de ananas in tava si turnati pe deasupra amestecul de mai sus.
Coaceti cam o ora.
Serviti cald sau la temperatura camerei.
Puteti servi si cu inghetata sau sorbetul preferat.

Foto: Flickr


Pofta buna!