Primavara ne putem bucura de abundenta cepei verzi, incluzand-o in numeroase retete!
Intr-un castron, amestecati faina cu sare si apa fiarta fierbinte, pana se incheaga.
Framanti apoi 5-10 minute, pana ce bila de aluat este fina, omogena.
Daca e inca prea fierbinte, lasati aluatul sa se raceasca putin inainte de a-l framanta.
Inveliti in folie alimentara si lasati deoparte cel putin 30 de minute.
Pastrati la frigider daca va trebuie mai tarziu.
Impartiti bila de aluat odihnita in 6 bucati egale.
Intindeti fiecare bucata intr-o foaie rotunda, subtire, infainand blatul si mainile daca aluatul e prea lipicios.
Ungeti fiecare foaie de aluat cu ulei de susan si presarati ceapa verde maruntita.
Rulati strans, ca pe o rulada, cu uleiul si ceapa inauntru.
Formati din aceasta "clatita" ruata un melc (cochilie, spirala), ascunzand capatul dedesubt, dupa care o intindeti si pe ea cu sucitorul, pana obtineti un disc de aprox 12-13 cm diametru.
Vor cadea bucatele de ceapa verde, dar nu e nici o problema, le indesati pur si simplu la loc in aluat.
Repetati procedeul si cu celelalte bucati de aluat (intre timp, puteti trece la prajit prima turtita).
Incingeti o tigaie anti-aderenta la foc mediu.
Adaugati cam o lingura de ulei si prajiti fiecare turta pe ambele parti pana se rumeneste.
Cand scoateti turtita din tigaie, puneti-o pe servetele absorbante, pentru a elimina excesul de ulei.
Repetati pentru toate turtele.
Taiati in 4, 6 sau 8, ca pe pizza, si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!