Site coolinaria.ro

Supa de conopida cu branza


Satioasa si nu tocmai nesanatoasa, aceasta supa datoreaza mare parte din gust mararului si semintelor de chimen.

Supa de conopida cu branza

Ingrediente:
  • Pentru 8-10 portii:
  • 3 cartofi medii, curatati si taiati cubulete
  • 2 conopide mari - una tocata si una desfacuta in buchetele
  • 3 morcovi, curatati si tocati
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 ceapa mare tocata
  • 1 1/2 lingurite sare
  • 1,5 L apa
  • 300 gr branza Cheddar rasa
  • 500 ml lapte (preferabil integral)
  • 2 lingurite marar
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Puneti cartofii, usturoiul si ceapa intr-o oala mare cu sare.
Adaugati conopida tocata (tineti deoparte buchetelele deocamdata).
Aduceti la fierbere si tineti pe foc pana se inmoaie foarte bine legumele (cam 30 minute)

Cat timp se fierb legumele, gatiti cealalta conopida la aburi, pana se inmoaie putin.
Pasati legumele fierte intr-un blender, in mai multe ture.
Readuceti piurel astfel obtinut in oala, amestecati buchetelele de conopida facute la aburi si ingredientele ramase.
Incalziti usor pana se topeste complet branza.
Serviti cu branza rasa si piper proaspat macinat.

Foto: Flickr


Pofta buna!