Site coolinaria.ro

Zama de paparada


Reteta veche din Ardeal “Zama de paparada” (Ciorba de omleta) a fost primita din satul Ighisu Vechi, Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Zama de paparada

Ingrediente:
  • 3-4 bucati de slanina
  • 6-8 oua
  • otet
  • bulion
  • apa
  • faina
  • lapte
  • sare
Mod de preparare:
Se prajeste slanina si deasupra se pun 6-8 oua batute; din ele se face paparada (omleta), care trebuie taiata in bucati, cu furculita.
Intr-o oala cu apa clocotita se pune otet sau/si bulion.
Intre timp se pregateste o ”derejeala” (un sos) cu 2 linguri de faina, lapte si apa care se adauga in apa clocotita.
Apoi se adauga ”paparada” taiata bucati si se lasa putin la fiert (pana da in clocot).

Secretul bucatarului
Cu cat pui mai multe oua, cu atat este mai bun gustul ”zamei de paparada”.


Pofta buna!