Site coolinaria.ro

Orez de conopida


Alternativa gustoasa si hranitoare, fara cereale, pentru garnitura clasica de orez alb. Poate fi folosita si in ardeii umpluti.

Orez de conopida

Ingrediente:
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie tocata
  • 225 gr telina, tocata marunt
  • 1 conopida, curatata si tocata mare
  • 1/4 lingurita sare de mare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie adanca, incingeti uleiul de masline la foc mediu.
Sotati ceapa 10 minute, pana se inmoaie.
Adaugati telina si sotati 5 minute.
Intre timp, puneti conopida in robotul de bucatarie cu lama in forma de S si procesati pana se obtine consistenta orezului.
Adaugati conopida in tigaie, acoperiti si gatiti 5-10 minute, pana se inmoaie.
Adaugati sarea, dupa gust.

Foto: Flickr


Pofta buna!