Site coolinaria.ro

Mini tarte cu unt de lamaie


Untul de lamaie este mai consistent decat crema de lamaie clasica folosita la prajituri si torturi.
Cantitatile sunt date pentru 108 mini-tarte (de dimensiunea unor mini-briose).

Mini tarte cu unt de lamaie

Ingrediente:
  • Pentru untul de lamaie:
  • 3 oua
  • 115 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 1 lamaie - zeama si coaja rasa
  • Pentru aluatul de mini-tarte:
  • 690 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 450 gr untura (aluatul va fi foarte fraged!)
  • 1 ingura otet
  • 1 ou batut cu apa
Mod de preparare:
Pentru untul de lamaie:
Frecati untul cu zahar.
Adaugati ouale batute, zeama si coaja de lamaie.
Gatiti la baie de aburi pana se ingroasa: aprox. 15 minute.
Amestecati des, apoi dati la rece.

Pentru aluat:
Amestecati faina cu sarea.
Adaugati bucatele de untura si amestecati pana se formeaza mici cocoloase.
Intr-un vas de sticla gradat amestecati otetul cu oul si adaugati suficienta apa cat sa ajungeti la 240 ml.
Adaugati peste amestecul de faina.
Impartiti aluatul in 6 bile si rulati-le pe rand.
Daca rulati 2 bile de aluat, veti obtine 36 mini-tarte.
Decupati cerculete de aluat cu un decupator rotund de dimensiunea formei de mini-briose pe care o veti folosi la copt.
Coaceti aluatul in orb (puneti greutati de ceramica sau boabe de fasole in forma, peste aluat) la 220 grade Celsius timp de 9 minute sau pana se rumenesc usor.
Lasati-le sa se raceasca inainte de a le umple cu untul de lamaie.

Foto: Flickr


Pofta buna!