Site coolinaria.ro

Pate de miel


Serviti un pate de casa in ton cu Pastele! Se prepara rapid si este foarte gustos.

Pate de miel

Ingrediente:
  • 2 linguri unt
  • 2 felii groase de bcaon
  • 1 ceapa, tocata grosier
  • 1 conserva de ciuperci (scursa)
  • un ficat de miel
  • 240 ml vin alb
  • condimente, dupa gust (rozmarin, salvie, piper negru)
Mod de preparare:
Topiti untul intr-o tigaie adanca si sotati feliile de bacon, ceapa si ciupercutele.
Lasati pe foc pana se inmoaie toate ingredientele si devin aromate.
Adaugati apoi ficatul maruntit si vinul alb.
Gatiti pana se inmoaie ficatul (cateva minute), condimentati dupa gust si pasati cu un mixer vertical.
Dati la rece 1-2 ore, acoperit cu folie alimentara, ca sa nu faca crusta.

Foto: Flickr


Pofta buna!