Site coolinaria.ro

Fursecuri de Paste


Aceste fursecuri de Paste au forma de oua si sunt o combinatie de aluat clasic de fursecuri si ceai verde.

Fursecuri de Paste

Ingrediente:
  • 80 gr unt, la temperatura camerei
  • 75 gr zahar pudra
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 ou, la temperatura camerei
  • Pentru aluatul cu ceai verde:
  • 100 gr faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1-1 1/2 lingurita pudra de ceai verde
  • 1 1/2 lingura pudra de migdale
  • 50 gr migdale maruntite fin
  • Pentru aluatul simplu:
  • 110 gr faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1 lingura lapte praf
Mod de preparare:
Frecati untul cu zaharul pudra si sarea pana devine o compozitie usoara, pufoasa.
Adaugati oul si bateti pana se omogenizeaza bine.
Impartiti acest amestec in 2 portii egale de aprox. 100 de grame fiecare.
Adaugati in fiecare portie ingredientele specificate pentru cele 2 aluaturi (simplu si cu ceai verde) si amestecati pana ce se formeaza un aluat moale din fiecare bucata.
Puneti bucatile de aluat in folie de plastic si intindeti cu sucitorul pana ajunge la 3 mm grosime.
Dati la rece 45 de minute.

Decupati din fiecare bucata de aluat forme de ou, iar cu o forma rotunda mai mica decupati un disc din mijlocul fiecarui ou ("galbenusul").
Asamblati apoi in tava de copt cate un ou de aluat simplu cu un cerculet cu ceai verde si invers (ou verde cu cerculet simplu), pana terminati tot aluatul.
Coaceti la 180 grade Celsius timp de 20 de mintue sau pana se rumeneste usor aluatul simplu.

Foto: Flickr


Pofta buna!