Chiar daca mai avem de asteptat cateva luni pana sa servim pepene rosu, putem crea mici deserturi in forma de felii de pepene.
Folosim pentru asta lamai verzi umplute cu jeleu de capsuni si ornate cu seminte de susan negre.
Puneti gelatina in apa care fierbe si amestecati pana se dizolva complet.
Mutati-o in blender, adaugati capsunile tocate si vodka (sau mixul de apa cu vanilie) si mixati.
Dati la rece si lasati sa se inchege putin, aprox. 75 minute. Ar trebui sa fie doar o compozitie groasa, nu jeleu.
Intre timp, taiati lamaile in 2 si scobiti miezul cu o lingurita, lasand coaja intacta.
Pastrati pulpa si zeama de lamaie pentru alte retete.
Clatiti putin coaja si uscati-o cu servetele absorbante.
Dupa ce se ingroasa gelatina, indepartati spuma si umpleti jumatatile de lime complet (le puteti pune intr-o tava de briose ca sa nu se rastoarne).
Dati la rece pana se incheaga complet jeleul, dupa care le mai feliati o data, ca sa obtineti sferturi.
Decorati cu seminte negre de susan, care sa imite semintele de pepene rosu.
Serviti imediat sau pastrati la rece maxim o zi.
Foto: Flickr
Pofta buna!