Site coolinaria.ro

Banana in caramel


Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului este Nan Jing.

Banana in caramel

Ingrediente:
  • 1 banana
  • 4 linguri faina
  • 1 varf lingurita de sare
  • Zahar
  • 2 cani ulei
  • Coniac superior
Mod de preparare:
Uleiul se pune la incins in wok.
Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga sarea.
Banana curatata si taiata in bucati se trece prin faina si se pune la prajit in uleiul incins.

Intr-un alt wok se pune zaharul si putina apa.
Se lasa pe foc pana cand apa incepe sa fiarba si sa scada.
Cand zaharul incepe sa se caramelizeze se adauga bucatile de banana prajite si se amesteca pentru ca acestea sa fie acoperite uniform.

Se servesc intr-o farfurie unsa cu ulei, iar pentru aroma, se stropesc cu coniac.


Pofta buna!