Site coolinaria.ro

Kebab de tofu cu susan


Carnea de pui, porc sau vita din clasicele frigarui poate fi inlocuita cu tofu marinat, dat prin seminte de susan.
In plus, gratarul este inlocuit de cuptor!

Kebab de tofu cu susan

Ingrediente:
  • 450 gr tofu
  • 75-80 gr seminte de susan prajite
  • Pentru sos:
  • 2 linguri miere (lichida)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 1 lingurita sos chili
  • piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Taiati bucata de tofu in 2 si inveliti-o intr-un prosop de bucatarie sau servete de hartie, pentru a absorbi excesul de zeama.
Amestecati toate ingredientele pentru sos.
Taiati tofu in cubulete si dati-le prin marinata obtinuta.
Acoperiti si lasati la rece pana a doua zi (maxim 24 ore).

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Dati fiecare cubulet de tofu prin seminte de susan si infigeti pe frigarui de lemn lasate in prealabil la inmuiat, ca sa nu se arda.
Coaceti 20-25 minute sau pana se rumeneste si se intareste tofu.

Foto: Flickr


Pofta buna!