Pentru mic dejun sau desert, aceste clatite pufoase servite cu mango si crema de mascarpone sunt un deliciu!
Preincalziti tigaia antiaderenta la foc mediu spre tare.
Intre timp, amestecati intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si zaharul.
Apoi, adaugati ouale, laptele batut si untul topit.
Bateti cu telul sa se amestece. aluatul va avea mici cocoloase.
Testati tigaia stropind-o cu putina apa.
Daca apa sfaraie, atunci tigaia este suficient de incinsa si puteti sa topiti in ea putin unt.
Cu un polonic sau o masura de 120 ml, turnati aluat in tigaia incinsa.
Clatitele pot fi intoarse cand se formeaza bule in mijloc si marginile devin usor uscate - adica dupa aprox. 2 minute.
Intoarceti si gatiti inca un minut.
Inainte de a prepara fiecare clatita, nu uitati sa mai ungeti tigaia cu putin unt.
Intre timp, bateti mascarpone cu zaharul pudra cu mixerul electric, pana obtineti o crema pufoasa, usoara.
Pentru a servi, puneti crema de mascarpone intre clatie, iar deasupra cubulete mango.
Presarati cu granola si turnati putin sirop de artar, daca doriti.
Foto: Flickr
Pofta buna!