Aceasta reteta de supa, desi mexicana, nu este picanta! De fapt, seamana destul de mult cu supele noastre de pui, daca nu ar fi in ecuatie si nautul...
Curatati bucatile de pui de piele si grasime si taiati varfurile aripilor.
Puneti carnea intr-o oala mare si acoperiti cu apa (sa depaseasca cu 7-8 cm carnea).
Adaugati sarea, usturoiul si orezul.
Aduceti la fierbere.
Fierbeti 30 de minute, spumand din cand in cand.
Adaugati morcovii, telina si cartofii si mai gatiti 20 de minute sau pana e fiert bine puiul.
Adaugati ceapa intreaga, rosiile, nautul si patrunjelul.
Mai puneti apa daca e nevoie.
Pe masura ce se fierbe puiul si se desprinde carnea de pe oase, scoateti oasele si aruncati-le.
Turnati in castroane de supa si stoarceti un sfert de lamaie in fiecare.
Decorati cu patrunjel, ceapa tocata si felii de lamaie.
Daca doriti sa serviti supa in stil mexican, in loc de paine, puneti tortilla calde de porumb si adugati putin sos picant.
Foto: Flickr
Pofta buna!