Aceasta friptura se poate servi imediat, dar si ca pranz rece a doua zi.
Lasati carnea la marinat peste noapte in laptele batut, impreuna cu ceapa, usturoiul, ierburile uscate, boia de ardei afumata, 1 lingurita de boia dulce si 1 lingurita de sare.
Scurgeti carnea intr-o strecuratoare mare, lasand cateva ierburi pe ea.
Intr-un castron mare, amestecati faina cu pudra de usturoi si de ceapa, cele 2 lingurite de boia dulce ramase, 1 lingurita de sare si piper negru dupa gust.
Intre timp, incingeti uleiul intr-o tigaie mare, adanca, la foc mediu spre tare.
Testati temperatura uleiului, presarand putina faina. Ar trebui ca uleiul sa sfaraie, dar sa nu fumege.
Lucrand in serii, intindeti carnea prin mixul de faina, atat cat incape o tura in tigaie.
Prajiti pe o parte 10-15 minute pana se rumeneste, apoi intoarceti bucatile cu ajutorul unui cleste si prajiti inca 10-15 minute si pe cealalta parte.
Pastrati uleiul suficient de fierbinte sa prajeasca puiul, dar nu sa se arda.
Scoateti carnea din tigaie si puneti-o pe un gratar cu prosoape de hartie, ca sa absoarba excesul de ulei.
Asezonati imediat cu sare si piper, pentru a pastra puiul crocant pentru servire.
Foto: Flickr
Pofta buna!