Pentru a obtine o friptura cat mai suculenta, frecati carnea de porc cu mixul de sare si lasati 24 de ore in frigider inainte de preparare.
Tamponati cotletele cu prosoape de hartie.
Amestecati sarea grunjoasa cu cimbru, rozmarin si piperul negru si presarati pe cotlete, pe ambele parti.
Inveliti cotletele in folie alimentara si dati la frigider pana a doua zi.
Incingeti o tigaie adanca la foc mediu.
Adaucati baconul si sotati pana se rumeneste usor si devine crocant.
Cu o lingura cu gaurele, transferati bacon-ul intr-un castron micut.
Mariti flacara si puneti cotletele in tigaie.
Lasati pe foc pana se rumenesc, cam 4-5 minute pe fiecare parte.
Scoateti cotletele si puneti-le deoparte (intr-o tava sau farfurie).
Turnati zeama lasata in tigaie pana raman numai 3 linguri (daca nu e suficienta zeama, completati cu ulei de masline).
Adaugati prazul si sotati pana se inmoaie, cam 7 minute.
Adaugati usturoiul si amestecati 1 minut.
Adaugati brandy, apoi supa de pui si aduceti la fierbere.
Amestecati din cand in cand sa nu se prinda prazul de tigaie.
Puneti inapoi bacon-ul in tigaie, adaugati salvia si amestecati sa se combine.
Asezati cotletele printre celelalte ingrediente din tigaie si micsorati flacara.
Acoperiti si fierbeti inabusit 3 minute, dupa care intoarceti cotletele.
Acoperiti din nou si fierbeti pana ce temperatura din interiorul cotletelor ajunge la 60-62 grade Celsius, cam 3 minute.
Transferati cotletele pe un platou si acoperiti lejer cu folie de aluminiu, sa ramana calde.
Spumati grasimea din tigaie si fierbeti pana se evapora tot lichidul, cam 3 minute.
Adaugati mustarul si amestecati cu telul, apoi smantana.
Nu fierbeti!
Asezonati cu sare si piper si turnati sosul peste cotlete.
Foto: Flickr
Pofta buna!