Site coolinaria.ro

Supa de ceapa cu usturoi si praz


Adaptare a celebrei supe frantuzesti de ceapa, aceasta supa incorporeaza inca 3 ingrediente din aceeasi familie: ceapa verde, usturoi si praz.

Supa de ceapa cu usturoi si praz

Ingrediente:
  • 4 capatani de usturoi, intregi
  • 2 cepe mari, feliate grosier
  • 1 lingura ulei de masline
  • 40 gr unt
  • 1 lingurita sare
  • un praf de zahar
  • 1 legatura ceapa verde, tocata fin
  • 2 buc. praz, feliate gros
  • 40 gr faina
  • 1,85 L supa de legume (in fierbere)
  • 150 ml cidru sec
  • 225 gr branza cheddar, rasa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Pastrand capatanile de usturoi intregi, taiati-le doar varful, pentru a expune miezul, puneti-le pe o folie de aluminiu si apoi in tava de copt.



Stropiti cu putin ulei de masline si apoi acoperiti lejer cu folia.
Coaceti o ora pe raftul de jos al cuptorului.
Intre timp, puneti cepele intr-o tigaie mare la foc mic, impreuna cu untul si o lingura de ulei.
Acoperiti si lasati sa se inabuse 15 minute.

Adaugati sarea si zaharul si lasati sa se caramelizeze putin.
Adaugati ceapa verde si prazul si gatiti la foc mic, fara capac, 30 de minute.
Intre timp, scoateti cateii de usturoi din coaja si puneti-i intr-un bol.
Adaugati faina, amestecati si mai gatiti 3 minute.
Adaugati usturoiul, supa de legume abia luata de pe foc si cidrul.
Lasati sa fiarba la foc mic inca 40 de minute.
Serviti in boluri de supa cu branza rasa deasupra.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!