Aroma dulceaga a cepei rosii este completata perfect de prospetimea mentei si a busuiocului, de gustul acrisor al otetului si de pasta de ansoa care aduce intensitatea sarata a marii in farfurie.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Taiati ceapa in 4, apoi feliati grosier si separati foile.
Intr-o tigaie adanca, incingeti 1 lingura de ulei de masline si adaugati ceapa.
Asezonati cu sare si piper si sotati la foc mic pana devine usor translucida, dar fara sa se rumeneasca.
Adaugati otetul din vin rosu si agitati putin tigaia.
Transferati totul intr-o tava de copt medie.
Stergeti tigaia cu un prosop de hartie si puneti-o la loc pe foc, adaugand lingura de ulei de masline ramasa.
Adaugati pasta de ansoa si amestecati cu o lingura de lemn pentru a dizolva pasta in ulei.
Puneti pesmetul in tigaie si amestecati bine sa se imbibe in ulei.
Mutati pesmetul intr-un castronel sa se raceasca putin.
Spalati ierburile proaspete, tamponati-le sa se usuce si apoi tocati-le fin.
Adaugati-le in castronul cu pesmet si asezonati cu un praf de sare si putin piper negru proaspat macinat.
Asezati pestele portionat peste ceapa din tava si asezonati inca o data cu sare si piper.
Distribuiti uniform mixul de pesmet si ierburi peste bucatile de cod.
Adaugati vinul alb in tava si puneti din loc in loc maslinele negre.
Coaceti 15-20 de minute, in functie de grosimea fileului - ar trebui sa fie patruns, dar nu uscat.
Verificati tava dupa 10 minute si mai adaugati vin daca e nevoie.
Serviti pestele imediat cu putina ceapa, masline si zeama din tava.
Foto: Flickr
Pofta buna!